Predstava “Heroji” na zatvaranju

T. N.
Predstava “Heroji” na zatvaranju

BIJELjINA - Predstavom “Heroji” Pozorišta “Raša Plaović” iz Uba završen je festival pozorišta “Dani komedije” u Bijeljini.

Na festivalu su odigrane i predstave beogradskih pozorišta “Impresario”, “Prizor” i “Slavija”.

Ove godine nisu dodijeljene festivalske nagrade nego su učesnicima uručene zahvalnice, a po mišljenju publike, najuspješnija predstava bila je “Kvartet” Pozorišta “Slavija” iz Beograda.

- Bijeljinski festival je “preživio” djetinjstvo i odavno je svrstan u kalendar značajnih kulturnih manifestacija u Republici Srpskoj. Za deset godina postojanja festival je ostvario zapažen uspjeh, jer smo na bijeljinsku scenu dovodili najuspješnije predstave - kaže direktor Centra za kulturu iz Bijeljine, koji je organizator festivala, Lazar Avakumović.

Glumac Ivan Bekjarev ističe da su ovakvi festivali značajni za razvoj pozorišne umjetnosti, a posebno u gradovima u kojima nema organizovanog teatarskog života i stvaralaštva, kao što je i Bijeljina.

- Festivalske predstave navikavaju publiku da prati predstave iz različitih sredina. To gledaocima znatno razvija i ukus.  Festivali su bitni i za velike gradove u kojima pozorišni život ima tradiciju, jer su oni mesto gde se unapređuje takmičarski duh - kaže Bekjarev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana