Predsjednik Srpske prisustvuje izvođenju opere “Aida”

Agencije
Predsjednik Srpske prisustvuje izvođenju opere “Aida”

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće večeras u Kostocu u Srbiji izvođenju opere “Aida” u rimskom amfiteatru u Viminacijumu, prenose agencije.

Opera Đuzepea Verdija, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, počeće u 20 časova.

Arheološko nalazište Viminacijum biće domaćin ovog spektakla u okviru državnog programa obilježavanja 17 vijekova Milanskog edikta u Srbiji.

U muzičko-scenskom spektaklu glavnu ulogu tumači prvak beogradske opere Jasmina Trumbetaš-Petrović, a osim brojnih solista, u predstavi učestvuje više od 300 izvođača.

Dirigent će biti direktor Opere u Burgasu Ivan Kožuharov, a plesove u “Aidi” koreografski postavlja baletski umjetnik iz Srbije Konstantin Kostjukov.

Iste večeri, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić otvoriće u 18 časova izložbu “Konstantin Veliki i Milanski edikt 313 – rađanje hrišćanstva u rimskim provincijama na tlu Srbije”, koja prikazuje zaostavštinu Rimskog carstva u Srbiji.

Postavka će prikazati reprezentativne arheološke nalaze koji oslikavaju doba koje prethodi vremenu Konstantina Velikog, period njegove vladavine, ali i vrijedno nasljeđe prvog hrišćanskog cara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana