Pred trebinjskom publikom kulturni program “Fusnote uživo”

Srna
Pred trebinjskom publikom kulturni program “Fusnote uživo”

TREBINjE - U Kulturnom centru Trebinje večeras je počeo program “Fusnote uživo”, odnosno serijal razgovora o savremenoj umjetnosti, a publici su se predstavili istoričar umjetnosti Dragan Čihorić i književnik Elis Bektaš.

Bektaš je rekao novinarima da je ovaj kulturni program zamišljen kao cjelogodišnji, u okviru koga će publici svakog mjeseca biti predstavljen po jedan umjetnik - pisac, slikar, fotograf.

On je pojasnio da je riječ o programu u okviru kojeg će publika imati priliku da bude uključena u njega, kroz neobavezan razgovor o savremenoj umjetnosti, njegovoj poetici.

“Refleksija publike na umjetnost je veoma bitan segment umjetnosti”, rekao je Bektaš.

Bektaš je naveo da je Kulturni centar Trebinje imao razumijevanje za ovu ideju, te izrazio nadu da će program funkcionisati.

“Ovo je projekat Kulturnog centra i ideja je bila da se ovdje stvori jedno jezgro koje će povezati Trebinje sa svijetom. Svaka kultura koja se zatvori u sebe vremenom umire - potrebno je da Trebinje izađe iz ljuštura, da dođu ljudi koji imaju šta reći o svojoj umjetnosti”, rekao je Bektaš.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić izrazila je zadovoljstvo što Trebinje ima nešto što je novo, kvalitetno i što će trajati.

“Mene su učili da je fusnota malo, sitno pojašnjenje ispod teksta i trebalo bi da bude takva da ne utiče na suštinu, a da nam pomogne. Večeras fusnota u prvom planu, a tekst uživo”, rekla je Skočajićeva u obraćanju publici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana