Poznati umjetnik iz Los Anđelesa pravi igračke Trbe i Dugog VIDEO

A. M
Poznati umjetnik iz Los Anđelesa pravi igračke Trbe i Dugog VIDEO

Banjaluka - Stvaraoci banjalučke bajke "Avanture Trbe i Dugog" Jelena Kojović Tepić i Mladen Đukić svaki dan imaju jedan dobar razlog da budu ponosni na svoju ideju.

Osim što imaju odličnu podršku ljubitelja dobre priče iz cijelog svijeta putem internet sajta "Kickstarter" na kojem su za samo tri dana skupili 47 odsto novca, još jedna sjajna vijest je da će se praviti i igračke od papira.

Da ova bajka pomjera granice, dokaz je i informacija da će igračke dizajnirati Brajan Kastleforte iz Los Anđelesa, jedan od najboljih i najpoznatijih dizajnera papirnih igračaka na svijetu. Njegova knjiga "Papertou Monsters " je već imala mnogo reizdanja i do sada prodata u 180.000 primjeraka.

Jedan primjerak ima i Mladen. Pošto su već razmišljali da prave igračke, kontaktirali su Kastelfortea da im preporuči nekog. Kako su smatrali da je Brajan daleko iznad "njihove lige", tražili da im preporuči nekog početnika. Nisu znali ni da li će odgovoriti na mejl.

- Međutim on ne samo da je odgovorio, nego nije preporučio ikoga. Toliko su mu se dopali priča i dizajn Trbe i Dugog, da je on preuzeo da radi - ponosno pričaju autori.

Brajan je snimio i video na kojem najavljuje saradnju.

 

Castleforte Tubby & Stretch Intro from AEON Production on Vimeo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana