Poziv za majstore murala

S. T.
Poziv za majstore murala

Prijedor - Udruženje likovnih umjetnika Prijedora raspisalo je konkurs za dodjelu druge godišnje međunarodne nagrade "Paola de Manjinkor" za najbolji mural u ovom gradu.

- Nova fasada je odabrana, a svoje prijedloge svi umjetnici mogu da šalju do 16. jula, poštom ili na mejl adresu Udruženja [email protected] - rekao je predsjednik udruženja Boris Eremić.

Ove godine glavni dio nagrade je novčani i iznosi 3.000 maraka. Pored toga, autoru pobjedničkog prijedloga biće uručena plaketa i data mogućnost da svoj prijedlog oslika na fasadi u centralnoj pješačkoj zoni u Prijedoru.

- Izložba svih prispjelih prijedloga koji zadovoljavaju kriterijume propisane konkursom biće organizovana u nekom od galerijskih prostora u Prijedoru i tom prilikom biće izrađen i poseban katalog za sve učesnike - kaže Eremić.

Pravo učešća imaju svi punoljetni likovni umjetnici, pojedinci ili grupe autora, radovi se dostavljaju pod šifrom, a žiriranje će raditi komisija.

Prošlogodišnji pobjednik konkursa bila je akademski slikar Nataša Konjević iz Banjaluke, a njen mural "Šeširdžija" krasi  fasadu trospratnice na šetalištu u centru Prijedora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana