Poziv za dodjelu „Kočićeve nagrade“

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Organizacioni odbor 57. Kočićevog zbora objavio je danas javni poziv za dodjelu "Kočićeve nagrade" za 2022. godinu.

Rok za podnošenje prijedloga je 30. jun, a u pozivu je navedeno da se "Kočićeva nagrada" dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu stvaralaštva Petra Kočića.

Ova nagrada sastoji se od Povelje i iznosa od 3.000 KM.

Kandidata za "Kočićevu nagradu" mogu predložiti udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju Odjeljenju za društvene djelatnosti banjalučke Gradske uprave, prijemna kancelarija 14, u zatvorenoj koverti sa naznakom za dodjelu "Kočićeve nagrade" za 2022. godinu ili preporučenom poštom na adresu grad Banjaluka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara broj jedan.

"Kočićeva nagrada" biće uručena laureatu na svečanoj akademiji u okviru ovogodišnjeg 57. Kočićevog zbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana