Poziv srpskim piscima u dijaspori i regionu

Srna
Poziv srpskim piscima u dijaspori i regionu

Banjaluka - Udruženje književnika Republike Srbije poziva sve pisce iz dijaspore i regiona da pošalju svoje radove ukoliko žele da njihova književna stvaralaštva budu dio Antologije savremene srpske književnosti za djecu u dijaspori i regionu.


Antologija savremene srpske književnosti za djecu u dijaspori i regionu obuhvatiće književno stvaralaštvo autora za djecu koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira na zemlju porijekla, koji žive izvan Republike Srbije, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Svrha Antologije je da čitalačkoj publici predstavi najbolje pjesme i kratku prozu za djecu srpskih književnika iz rasejanja koji svojim djelom pripadaju neraskidivom i jedinstvenom korpusu srpske književnosti.

Planirano je da Antologija bude objavljena do oktobra 2015. godine, kada će biti premijerno predstavljena na međunarodnim sajmovima knjiga u Beogradu i Frankfurtu, kao i na jubilarnim 20. Oktobarskim susretima pisaca dijaspore u Frankfurtu na Majni.

Svi zainteresovani pisci mogu da pošalju svoje autorske ili zajedničke knjige poezije i priče za djecu, pojedinačne radove ili rukopise knjiga u pripremi sa ovom temom, kao i kratke biografije, na aderese: Schriftstellerverein SIEBEN e.V. Vorsitzender Ljubiša Simić, Eckenheimer Landstr. 265, 60320 Frankfurt am Main, Deutschland - [email protected];; te Aleksandar Čotrić, Senjanina Ive 7/6, 11108 Beograd, Srbija - [email protected]

Prijave odnosno radove zainteresovani trebaju poslati najkasnije do 31. januara.

Izdavač Antologije biće Izdavačka kuća "Pčelica" iz Čačka, koja je specijalizovana za objavljivanje knjiga za mlade i djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana