Potpisani crteži Majkla Džeksona na aukciji

Tanjug
Potpisani crteži Majkla Džeksona na aukciji

LOS ANĐELES - Nekoliko desetina likovnih radova američkog pop pjevača Majkla Džeksona biće ponuđeni na aukciji koja će se održati 3. avgusta u Los Anđelesu.

Aukcijska kuća “ King's Auctions” saopštila je da će lokacija ovog događaja biti naknadno objavljena i da će to biti “vrhunsko mjesto na Beverli Hilsu”.

Kako se navodi u saopštenju, 78 crteža pokojnog kralja popa biće ponuđeno na aukciji, a svaki crtež potpisao je on lično, “dajući pobjednicima aukcije dio istorije ikone i pop muzike”, prenosi Holivud riporter.

Džekson, koji je preminuo 2009. godine u 50. godini od akutne intoksikacije propofolom, tokom cijelog života je bio ljubitelj likovne umjetnosti i počeo je da crta u mladosti.

Džekson je tokom turneja često crtao i to mu je postao hobi.

-Na njega su uticali mnogi umjetnički žanrovi, od klasičnog i arhitektonskog do pop arta, pa čak i formalnog portreta. Takođe je imao veliku naklonost prema Londonu i britanskim običajima -navodi se u saopštenju “ King's Auctions”.

Aukcija se sprovodi u saradnji sa King's filijalom u Los Anđelesu. Licitiranje u odsustvu i onlajn licitiranje uživo biće dostupno preko LiveAuctioneers -a, a djela će biti izložena na Beverli Hilsu i u Las Vegasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana