Posveta Đakomu Pučiniju u Narodnom pozorištu Republike Srpske

G.S.
Posveta Đakomu Pučiniju u Narodnom pozorištu Republike Srpske

BANjALUKA - Koncert “Pučini - početak i kraj”, nastao u koprodukciji Udruženja Italijana Banjaluka i Narodnog pozorišta Republike Srpske, biće održan 13. februara na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske i to u okviru festivala italijanske kulture “Insieme”.

- Koncert povodom 100. godišnjice od smrti velikog kompozitora izvešće Kamerni orkestar Narodnog pozorišta Republike Srpske i solisti: Albina Smajlović Tomić (sopran), Ivana Milinčić (sopran), Mladen Prodan (tenor) i Aleksandar Dragojević (bariton), a pod dirigentskom upravom Dušana V. Uroševića.

- Na programu ovog koncerta naći će se arije iz poznatih opera Đoakina Rosinija “Sibirski berberin” i Đuzepea Verdija “Travijata”, te Pučinijevih arija iz opera “Edgar”, “Toska”, “Djevojka sa zapada” i “Boemi” - saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.
Festival italijanske kulture “Insieme” biće održan od 13. do 15. februara, a u okviru festivala, 14. februara u 19 časova u Domu omladine biće održano predavanje “Vijek sjećanja - 100 godina od smrti Pučinija”. Takođe, 15. februara u prostorijama Saveza nacionalnih manjina u Banjaluci u 19 časova biće otvorena izložba “Toskana i Pučini”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana