Postavka Dragana Providžala u Kulturnom centru: Retrospektivna izložba pred Trebinjcima

G.S.
Postavka Dragana Providžala u Kulturnom centru: Retrospektivna izložba pred Trebinjcima

TREBINjE - Retrospektivna izložba slika Dragana Providžala biće otvorena večeras od 20 časova u galeriji Kulturnog centra Trebinje.

Providžalova ostvarenja urađena su u različitim tehnikama, po pravilu su kamernog formata i često na papiru. Ovog umjetnika zanima intimni momenat u stvaranju, što znači da kreće od drevnog, od crteža i stiže do akvarela i slike, bavi se kaligrafijom i radi gravure na staklu.

Posebno je interesantan njegov kompletan rad različitih tema jer je rađen u raznim tehnikama: tušem, akvarelom i akrilom na papiru, porculanu, staklu i kristalu.

Dragan Providžalo je Trebinjac, rođen 1949. godine u Sarajevu, a radni i umjetnički vijek proveo je u Švajcarskoj gdje je učestvovao na više kolektivnih izložbi. Ovo je prva samostalna izložba Dragana Providžala u otadžbini, a riječ je gotovo o pedeset godina stvaralaštva. Za vrijeme boravka u Švajcarskoj Providžalo je bio dugogodišnji član Udruženja likovnih umjetnika “Uroš Predić”.

Ovu retrospektivnu izložbu organizuju Kulturni centar Trebinje i grad Trebinje u okviru manifestacije “Trebinjsko kulturno ljeto”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana