Posljednji koncert Banjalučke filharmonije U 2013.

SRNA
Posljednji koncert Banjalučke filharmonije U 2013.

Banjaluka - Banjalučka filharmonija održala je večeras u Kulturnom centru Banski dvor posljednji koncert u ovoj godini.

Filharmonija je izvela program sastavljen od klasičnih i romantičnih kompozicija, među kojima je i čuvena kompozicija Feliksa Mendelsona Bartoldija uvertira "Hebridi" i Mocartova simfonija broj 40.

U drugom dijelu koncerta publika je imala priliku da čuje djela Ludviga van Betovena u izvođenju banjalučkog pijaniste Arsena Čarkića.

Koncert Banjalučke filharmonije održan je pod dirigentskom palicom Vanese Kremenović.

"Posljednim koncertom u ovoj godini želimo da skrenemo pažnju na potrebu razvoja muzičke umjetnosti u Banjaluci i Republici Srpskoj, budući da su pozorišna i likovna umjetnost ostvarile neke od svojih potreba u profesionalnom smislu", rekao je Srni direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević.

On je napomenuo da je Banjalučka filharmonija profesionalni orkestar, ali da još nema institucionalnu i redovnu podršku.

Otašević je rekao da je Banjalučka filharmonija osnovana prije četiri godine, da je do sada imala više od 60 nastupa, te da je gostovala u Švedskoj, Italiji, Grčkoj, Srbiji i širom Republike Srpske.

On je najavio da će Banjalučka filharmonija 11. januara održati koncert u Beogradu u okviru proslave Dana Republike Srpske.

"Održaćemo koncert kao dar Narodne skupštine Republike Srpske Skupštini Srbije", rekao je Otašević.

On je dodao da će Banjalučka filharmonija 14. januara tačno u podne održati tradicionalni novogodišnji koncert u Banskom dvoru. /kraj/bv/ljlj/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana