Posebni foto-trenuci iz Kordunaške 22

A. M.
Posebni foto-trenuci iz Kordunaške 22

Banjaluka - Postavka "Cleric Alphanumeric" multimedijalnog umjetnika Aleksandra - Saše Škorića u Art Klub prostoru zatvara se večeras, ali već sutra od 18 časova, vrata stana u Kordunaškoj 22 otvaraju se za umjetnicu Tajanu Dedić-Starović, onima koji prate njen rad, poznatiju kao Artist At Camera.

Za Dedić-Starović posebna, prva samostalna izložba fotografija, nastalih upravo u ovom stanu umjetnosti, zatvoriće u njemu ovogodišnju sezonu. Oni koji su redovno pratili dešavanja u Prostoru, nisu mogli da se ne sretnu  sa ovom mladom umjetnicom koja je svojim objektivom zabilježila mnogo lijepih trenutaka tokom cijele godine.

- S obzirom na to da nemam svoj lični fotografski studio, Prostor je meni poslužio i na taj način, kao improvizovani studio. Tu sam odradila neke od zanimljivijih i meni veoma dragih radova, te su to i radovi koje sam odlučila da predstavim - priča Dedić-Starović.

Baš kao i sve u ovom stanu, ni njena izložba neće biti klasična.

- Nije u pitanju klasična postavka fotografija na zidu. Ideja je da sve bude malo više konceptualnije i interaktivnije, pa sam se odlučila za malo drugačiji pristup postavci radova - objasnila je ona.

Posebna tema koja vezuje fotografije, kako kaže, ne postoji, ali ih vezuje to da su nastale u Prostoru koristeći samo ono što se u tu može naći.

- Posjetioci će biti u prilici da vide modne editorijale, fotografije nastale prilikom fotografisanja modela i slično tome - dodaje umjetnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana