Portreti Tamare Bilbija i Jelene Kondić

M. P.

BANjALUKA - Dvije mlade akademske grafičarke, Tamara Bilbija i Jelena Kondić iz Banjaluke, izložile su u prostorijama Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci svoje diplomske grafičke radove.

Šef likovnog odsjeka Akademije umjetnosti Nenad Zeljić rekao je za "Glas Srpske" da su se obje umjetnice u svojim radovima fokusirale na portret.

- Radovi koji su izloženi prikazuju klasični portret kojim se bavi Tamara Bilbija u grafičkom izrazu radeći male formate u tehnici akvatinte. S druge strane, Jelena Kondić tretira prostor oko samog portreta, povećava format i dolazi do sadržaja koji se prvenstveno odnosi na apstraktno slikarstvo - pojasnio je Zeljić.

On je istakao da Akademija umjetnosti u svojoj redovnoj praksi već šestu godinu zaredom preuzima organizaciju diplomskih izložbi studenata, koji na taj način pokušavaju da objasne svoje slikarstvo.

- Kod nas se već nalazi dosta radova studenata koji se baziraju na odnos njihovog sopstvenog rada prema dešavanjima u istoriji umetnosti. Tako je svaka slika lično tumačenje iz domena psihologije, kao i komentar na vreme u kome živimo - rekao je Zeljić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana