Porodica i prijatelji oprostili se od Igora Vuka Torbice:"Najdivniji moj, putuj u svijetlost i spokoj"

G.S.
Porodica i prijatelji oprostili se od Igora Vuka Torbice:"Najdivniji moj, putuj u svijetlost i spokoj"

Mladi reditelj Igor Vuk Torbica (33), koji je prije nekoliko dana tragično preminuo, ispraćen je u krugu najbliže porodice.

"Najdivniji moj, putuj u sijvetlost i u spokoj. Volim te, snažno, kao i uvijek, biću sve čemu si me naučio, obećavam. Šta god da ovaj život još nanese na svojim čudnim valovima, tvoja sam, zauvijek. Hanka", napisala je Hana Selimović, djevojka Igora Vuka Torbice, oprostivši se od njega na Fejsbuku.

"Hana, trajete... Tako će i biti", Puno zagrljaja divnoj Hani i vječnoj ljubavi", samo su neki od komentara podrške mladoj glumici.

Kako piše B92 porodica i prijatelji reditelja Igora Vuka Torbice saopštili su 17. juna da poznati reditelj preminuo dan ranije u Rovinju. Više detalja nisu iznijeli ni tada ni o posljednjem ispraćaju, navodeći samo da će sve biti obavljeno u najužem krugu.

"Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živio i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je volio i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju", navodi se u saopštenju porodice i prijatelja reditelja.

Ni njegova sestra nije željela da govori o detaljima, prenose mediji.

"Posljednji ispraćaj Igora biti će u utorak, 23.6.2020 u 12 sati, na gradskom groblju u Rovinju. Hvala svima. Una", navela je ranije sestra preminulog reditelja Una Torbica.

Igor Vuk Torbica, jedan od najboljih mladih pozorišnih reditelja u regionu, tragično je preminuo prošle nedjelje u Rovinju, ostavljajući iza sebe dva oproštajna pisma, jedno Hani Selimović, a drugo njegovoj nekadašnjoj profesorki Alisi Stojanović.

Iz Zagrebačkog kazališta mladih u petak je saopšteno da će komemoracija tragično preminulom mladom reditelju biti održana u tom teatru 7. jula, dok će ispraćaj biti organizovan u najužem krugu porodice.

"Posljednji ispraćaj preminulog redatelja Igora Vuka Torbice organizovan je u najužem krugu porodice zbog novih epidemioloških mjera. Zagrebačko kazalište mladih oprostiće se od dragog kolege i prijatelja Igora na komemoraciji u ZKM-u, 7. jula 2020. O satnici održavanja komemoracije pravovremeno ćemo izvijestiti javnost i prijatelje kazališta", saopšteno je na zvaničnoj internet stranici ovog pozorišta.
Igor Vuk Torbica je rođen u Drvaru 1987. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana