Poklonili knjige biblioteci "Sestre Gajić"

Srna
Poklonili knjige biblioteci "Sestre Gajić"

BANjALUKA - Predstavnici "Službenog glasnika" Republike Srpske" posjetili su banjalučku Biblioteku "Sestre Gajić" i poklonili im knjige iz svog izdavačkog opusa s ciljem obogaćivanja fonda biblioteke.

Iz ove javne ustanove danas je saopšteno da će njihova izdanja ubuduće biti dio novoformirane biblioteke, a među odabranim naslovima su se našla djela iz stručne literature i djela istaknutih autora.

"Biblioteku je našem gradu poklonila porodica Gajić, u čast sjećanja na njihovu kćerku Tatjanu, koja je prije osam godina izgubila bitku protiv Laforine bolest", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da je "Službeni glasnik" podržao rad ove biblioteke, gdje je svaka knjiga prožeta svojom pričom, a majka i doktor Snježana Gajić njeguje ih sa plemenitim ciljem da ih ostavi u naslijeđe generacijama koje dolaze.

Gajićeva je rekla da je Tatjana od ranog djetinjstva razvila ljubav prema knjigama, a tu ljubav je prenijela i na sestru Milanu.

"Biblioteka je stvarana godinama, a ovom prilikom zahvaljujem se i direktoru `Službenog glasnika` Republike Srpske Manojli Zrniću za poklonjene knjige, koje su obogatile naš fond", rekla je Gajićeva i dodala da je biblioteka mjesto zbližavanja svih zaljubljenika u knjigu.

Biblioteka se nalazi u Ulici Vase Pelagića, dostupna je besplatno i zamišljena kao mjesto okupljanja svih uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana