Poetskom večeri završeni “Dani Milutina Milankovića”

Srna
Poetskom večeri završeni “Dani Milutina Milankovića”

MILIĆI - U Milićima je održano poetsko veče na kojem su nastupili učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Milutin Milanković”, kao i specijalni gost mlada pjesnikinja iz Vlasenice Bojana Marković i bend “Sabotaža” koji čine učenici iz ove opštine, Vlasenice i Bratunca.

Veče je upriličeno u SŠC-u povodom završetka manifestacije “Dani Milutina Milankovića”, koja se tradicionalno obilježava u čast velikog srpskog naučnika po kome je škola dobila naziv.

Direktor ove škole Bojana Durmić Simić izjavila je Srni da su učenici zaslužni za ovu divnu veče jer su bili maštoviti i kreativni, a rukovodstvu škole ostaje da ih podrži u njihovom daljem stvaralaštvu.

Koordinator Savjeta učenika profesorica Radojka Savkić pohvalila je učenike koji su uz mnogobrojne školske obaveze uspjeli da upriliče ovo veče u kome su svi uživali.

“Mladim perspektivnim pjesnicima koji su učestvovali u ovom programu želimo blistavu budućnost, nadajući se da će u našem centru biti još mnogo ovakvih književnih večeri, likovnih izložbi, dešavanja u kojima učenici promovišu kulturu”, rekla je Savkićeva.

Predsjednik Savjeta učenika milićkog SŠC-a Nevena Vidović izjavila je Srni da imaju iskustva u organizovanju poetske večeri, ali je ova posebna jer je, osim za učenike i profesore, organizovana za sve građane ljubitelje pisane riječi.

“Večeras sam govorila 12 mojih pjesama, a motivacija da pišem mi je osvojeno drugo mjesto prošle godine na takmičenju žPjesmobojž u Banjaluci”, rekla je Vidovićeva.

Specijalni gost bila je osamnaestogodišnja Bojana Marković najmlađa pjesnikinja iz Vlasenice, koja je rekla Srni da je pisanje njena strast od malena i da su joj inspiracija priroda i živa bića.

“Pišem od petog razreda osnovne škole, napisala sam dvije knjige, prvu sa sedamnaest godina žPravda za životinjež i odmah drugu sa osamnaest žAmorova strijelaž, a u planu je uskoro i izlazak romana”, istakla je Markovićeva.

Pjevač u bendu “Sabotaža” Anđela Ristanović izjavila je Srni da je ovo njihovo prvo pojavljivanje i da joj je drago što su uveličali ovo veče u kojem su nastupili u punom sastavu - basisti Marko Durić i Sergej Koprivica, bubnjar Đorđe Ristanović, gitaristi Luka Poletan i Miloš Radosavljević.

“Mlad smo bend, osnovan prije mjesec dana, naš sastav čine učenici od osmog razreda pa do završnog razreda srednje. Večeras smo izveli devet pjesama”, rekla je Ristanovićeva.

Na poetskoj večeri stihove su kazivali talentovani školski pjesnici Nevena Vidović, Magdalena Jović i Marko Durić. Stihove Ivane Durmić govorila je Margareta Popadić, uz gitarsku pratnju Sergeja Kaldesića, dok je voditelj programa bio je učenik Nikola Lazarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana