Poetsko veče Željke Milinčić u Prnjavoru: Pjesnički stihovi uz fotografije i muziku

B.P.
Poetsko veče Željke Milinčić u Prnjavoru: Pjesnički stihovi uz fotografije i muziku

PRNjAVOR - Književnica Željka Milinčić predstaviće 24. oktobra na promociji u Prnjavoru, sa početkom u 19 časova, dvije zbirke pjesama pod nazivom “Kalem” i “Skice s jastučnice”.

Književnica ističe da želi predstaviti poeziju publici na jedan nov i autentičan način.

- Želim da na potpuno novi način predstavim i približim ljudima poeziju kako ona ne bi ostala nepopularno štivo, percipirana kao suviše komplikovana za razumijevanje običnom čovjeku. Stihove ću oživjeti uz muziku i vizuelne efekte, sigurna da će svi posjetioci osjetiti bar dio emotivnih dubina koje se protežu između korica ove dvije zbirke - rekla je Milinčićeva. 

Zbirku “Kalem” je kroz umjetničku fotografiju vizuelno predstavila Prnjavorčanka Biljana Latinović čiji će radovi takođe biti predstavljeni u formi izložbe na samom događaju. Na kraju publici će se predstaviti i lokalni rok bend “Deminutiv” akustičnom izvedbom muzičkih hitova čije su tekstove pisali poznati pjesnici kao što su Dobrica Erić, Jovan Jovanović Zmaj i Branko Radičević.  

Željka Milinčić (rođena Vračević) je rođena 22.9.1991. godine u Prnjavoru. Na Filološkom fakultetu u Banjaluci diplomirala je na odsjeku za engleski jezik i književnost 2014. godine.

Diplomu mastera je stekla na Univerzitetu u Beču, program anglofone književnosti i kulture, u novembru 2019. godine odbranivši tezu na temu povezanosti prostora i identiteta u romanima Tomasa Kinga.

Profesionalno se bavi marketingom te piše tekstove, prikaze i recenzije za različite internet portale koji se bave promocijom kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana