Poetsko veče Semberska lira

Srna
Poetsko veče Semberska lira

Bijeljina - U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini večeras je održano poetsko veče "Semberska lira" posvećeno preminulim piscima gradskog književnog kluba "Jovan Dučić".

Predsjednik bijeljinskog kluba književnika Zdravko Zgonjanin rekao je novinarima da je veče posvećeno Slobodanu Petroviću, Valentinu Rakiću, Desanki Bojić, Koviljki Bojičić, Dobrašinu Brinoviću, Dragi Kuđiću, Mići Milanoviću, Radmili Sekanić, Slađani Šekerević i Milici Feješ.


Prema riječima Zgonjanina, oni su bili članovi kluba koji djeluje u Bijeljini od 2002. godine i iznjedrili su nezaboravne stihove o zavičaju.

Poeziju preminulih članova Književnog kluba "Jovan Dučić" publici su govorili aktivni pjesnici koji žive i rade u Semberiji, a u publici su bili i članovi porodica preminulih zavičajnih pjesnika.

Zgonjanin je istakao da je knjiga najbolji spomenik piscu i najavio da će Književni klub naredne godine objaviti zbornik radova, u kojem će posebno poglavlje biti posvećeno djelu preminulih kolega.

Član Književnog kluba "Jovan Dučić" iz Bijeljine Radmila Đokić rekla je novinarima da je poetsko veče posvećeno preminulim kolegama tradicija koja se održava 12 godina.

"Semberska lira" naziv je i zajedničke zbirke pjesama u kojoj su objavljeni stihovi bijeljinskih stvaralaca koji djeluju pri Književnom klubu "Jovan Dučić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana