Poetski omaž Jovanu Dučiću

R. Mi.
Poetski omaž Jovanu Dučiću

Trebinje - Pjesničkom večeri “Na Dučićevom putu” u pozorišnoj sali Kulturnog centra spuštena je zavjesa na ovogodišnje “Dučićeve večeri poezije”.

Svoje stihove Dučiću u čast kazivali su pjesnici Rajko Petrov Nogo, Gojko Đogo, Dragan Hamović, Slavomir Gvozdenović, Milutin Mićović, Zdravko Miovčić, Radomir Uljarević i Stojan Janković, dok su u muzičkom dijelu programa nastupili pijanista Bobo Vučur, bariton Milosav Sukonjica i klarinetista Svetislav Vasić.

Na pjesničkoj večeri predstavljen je i zbornik radova sa prošlogodišnjeg naučnog skupa u Trebinju “Poetika Rajka Petrova Noga”. Urednik edicije Jovan Delić, koji je pjesniku uručio primjerak zbornika, rekao je da zbornik donosi radove 25 autora na oko 600 stranica, te da je knjiga “najozbiljniji, najtemeljniji i najobimniji prilog proučavanju Nogove poezije i poetike”.

U Galeriji Kulturnog centra promovisane su knjige “Plave legende Jovana Dučića” i “Aradska tvrđava - logor za srpske internirce u Prvom svjetskom ratu”, čiji je izdavač Savez Srba iz Temišvara, dok je u Muzeju Hercegovine otvorena izložba slika, skulptura i reljefa Stevana Kijca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana