Podlih osam Kventina Tarantina u londonskom teatru

Aleksandra Madžar
Podlih osam Kventina Tarantina u londonskom teatru

London - Novi film Kventina Tarantina "Podlih osam", baš kao i svako ostvarenje ovog slavnog reditelja, privuklo je veliku pažnju, ali ovih dana vijest da se radnja sa filmskog platna seli na pozorišne daske zainteresovala je sve zaljubljenike u Tarantinovo stvaralaštvo.

Nekoliko godina poslije građanskog rata u Americi poštanska kočija probija se kroz zimski pejzaž Vajominga. U njoj putuju lovac na glave Džon i njegova Dejzi, koji žure prema Red Roku. Na tom putu sreću nekoliko neobičnih likova i upadaju u snježnu oluju. Tako bi se u najkraćim crtama, kako bi se zagolicala mašta onih koji još nisu pogledali film, mogla opisati radnja "Podlih osam" u kojem glavne uloge tumače Kurt Rasel, Semjuel L. Džekson, Majkl Medsen, Tim Rot, Volton Gogins i Brus Dern.

- Razgovarali smo o tome da predstavu radimo u Londonu. U stvari, moja prvobitna ideja, o čemu sam razgovarao i sa Kventinom, bila je da predstavu postavimo na scenu Vest Enda, napravimo međunarodnu senzaciju i zatim je preselimo na Brodvej - rekao je Semjuel L. Džekson i dodao da je oduvijek želio da radi predstavu na Vest Endu.

Glumac, koji igra u "Podlih osam", kaže da su dijalozi u Tarantinovom scenariju nadahnjujući i opisuje ih kao da se "krećete po sceni pred živom publikom".

Veći dio priče odvija se u kolibi u zavijanom Vajomingu.

Scene izvan kolibe bi, kako kažu glumci, mogle lako da bude riješene, ali ono što brine glumicu Dženifer Džejson Li je kako na sceni dočarati silnu krv iz Tarantinovog vesterna.

- Kventin je ozbiljan u vezi sa postavljanjem "Podlih osam" na pozorišnu scenu. Bila bi to nevjerovatno veče, samo što ćemo morati smisliti kako svu tu krv da prikažemo - rekla je Lijeva.

Glumačka postava Tarantinovog filma "Ulični psi" izvela je svoju priču u pozorištu, ali više kroz čitanje scenarija nego u vidu prave predstave.

"Podlih osam" je Tarantinov osmi film, a nedavno je izjavio da će ih snimiti samo 10, nakon čega će se posvetiti pisanju drama i romana.

Muzika

Film traje tri sata, imaće intermeco, uvertiru, a Tarantino je u ovom svojevrsnom vesternu, naravno, našao ulogu i za sebe.

Kurt Rasel je film opisao kao čisti vestern u stilu Serđa Leona, a muzika Enija Marikonea je svakako tome doprinijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana