Počinje sajam knjiga u Beogradu: Riječ je slobodna

B.P.
Počinje sajam knjiga u Beogradu: Riječ je slobodna

BEOGRAD - Književnica Milena Marković otvoriće sutra, 19. oktobra u 18 časova, 67. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu.

Uz Milenu Marković Sajam knjiga otvorenim će proglasiti slavni kubanski pisac Migel Barnet i to kao predstavnik delegacije zemlje, počasnog gosta ovogodišnjeg Sajma knjiga - Kube. Sajamski vikend, posebno nedjelja, 20. oktobar, biće u znaku kubanskog Dana kulture, 65. godišnjice revolucije u ovoj karipskoj zemlji i osam decenija od ulaska partizanskih jedinica u Beograd. U okviru obilježavanja Dana kubanske kulture 20. oktobra na Beogradskom sajmu biće predstavljena djela jedne od najvažnijih kubanskih književnica 20. vijeka, inače doktorice Laidi Fernandes de Huan, zatim roman “Biografija jednog roba” Migela Barneta, knjiga “Vizit karta” Valda Leive, a najavljen je i muzički program sa trubačem Eduardom Sosom.

Toni Parsons, jedan od najpoznatijih britanskih pisaca, takođe je među zvučnijim gostima na sajmu gdje će ekskluzivno predstaviti svoj najnoviji roman “Ubistvo za prezauzete”, a tu su još i Đanriko Karofiljo iz Italije, Nataša Rogelja iz Slovenije i David Unger američki pisac porijeklom iz Gvatemale od inostranih gostiju. Osim Kube tu će biti i izdavači iz Bjelorusije, BiH, Grčke, Italije, Irana, Konga, Maroka, Njemačke, Rumunije, Rusije, Tunisa, Turske, kojoj je na zvaničnom sajtu Sajma dat poseban značaj, kao i Ukrajine, Hrvatske i Crne Gore.

Jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u nas biće održana na prostoru od čak 30.000 kvadratnih metara, a posjetiocima će se predstaviti direktno čak 418 izlagača i isto toliko indirektnih, a publiku očekuje više od 500 programa tokom devet dana.

Porodični dani zakazani su za 21. i 22. oktobar, a dva dana kasnije je školski dan. Istoga dana, 24. oktobra biće dodijeljene i tradicionalne sajamske nagrade. Radno vrijeme je od 10 do 20 časova, a cijena pojedinačnih ulaznica je 350 dinara, dok su ulaznice za grupne posjete 250 dinara. Sajam knjiga će, pod sloganom “Reč je slobodna”, trajati do 27. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana