Počeo trodnevi takmičarski festival sa 300 učesnika

Srna
Počeo trodnevi takmičarski festival sa 300 učesnika

Bijeljina - Koncertom profesora sa Akademije umjetnosti u Banjaluci Arsena Čarkića, u Bijeljini je večeras otvoren prvi Internacionalni festival muzike "Primavera".

Organizator festivala je Udruženje građana "Muzički umjetnici Semberije" u saradnji sa Muzičkom školom "Stevan Stojanović Mokranjac" iz Bijeljine.


Festival je takmičarskog karaktera i održava se u svečanom salonu hotela "Ras" u Etno selu "Stanišići" od 25. do 27. marta.

Direktor festivala Nataša Sobo rekla je da se na takmičenju okupilo oko 300 učesnika iz 45 muzičkih škola u regionu.

Učesnici iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH nadmetaće se u šest disciplina - klavir, klavirski duo, harmonika, gitara, violina i solo pjevanje, po kategorijama prema godištima i razredu.

Za subotu, 26. mart, predviđena su takmičenja u disciplinama klavir solo, klavirski duo, harmonika i gitara, a u 20.00 časova biće uručene diplome i održan koncert pobjednika.

U nedjelju, 27. mart, kandidati će se takmičiti u disciplinama klavir solo, klavirski duo, violina i solo pjevanje, a u 20.00 časova predviđeno je uručenje diploma i koncert pobjednika u ovim disciplinama.

Udruženje građana "Muzički umjetnici Semberije" nastalo je 2016. godine, a osnovali su ga muzički pedagozi i građani Bijeljine s ciljem podizanja kulture i muzičke umjetnosti u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana