Počeli “Dani srpske kulture” u Temišvaru

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Tradicionalna manifestacija “Dani srpske kulture” u Temišvaru svečano je otvorena danas i trajaće do 29. novembra, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Ovu manifestaciju obilježiće književne večeri, projekcije filmova, koncerti narodne i duhovne muzike, pozorišne predstave, likovne i dokumentarne izložbe.

Organizator manifestacije, kojom se čuvaju kulturni identitet i tradicija srpskog naroda, jeste Savez Srba u Rumuniji, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Ministarstva kulture Rumunije i Departmana za međunarodne odnose.

“Dane srpske kulture” u Temišvaru svečano je otvorila pomoćnik ministra kulture i informisanja Srbije Slavica Trifunović, koja je poručila da se nada da će manifestacija privući pažnju ne samo Srba, već i građana drugih nacionalnosti.

Ona je dodala da je važno i da se Srbi koji žive u Rumuniji upoznaju sa umjetničkim dostignućima matične zemlje, ističući da Srbija ima šta da predstavi svijetu i kroz svoju baštinu i kroz moderne umjetničke izraze.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana