Počela kampanja “Čitajmo zajedno”

Milanka Mitrić
Počela kampanja “Čitajmo zajedno”

BANjALUKA - Kako bi podstaklo kulturu čitanja i unaprijedilo oblast izdavaštva, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, i ove godine sprovodi kampanju “Čitajmo zajedno”, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Ona je pozvala građane da se više okrenu knjizi, da se podsjete na ljepotu čitanja, te na važnost afirmacije domaćih autora i izdavačke djelatnosti.

- Knjige prikupljene u ovogodišnjoj kampanji biće poklonjene novoformiranoj biblioteci u Stanarima, dok će za Udruženje “4 plus” biti nabavljene lektire i dječije knjige kako bi se i na taj način olakšalo roditeljima - rekla je Trivićeva.

Istakla je važnost učešća svakog građanina u ovoj kampanji, jer svako ko kupi za sebe određeni naslov izabranih edicija Zavoda za udžbenike ujedno je kupio taj naslov i za još nekog.

Kampanja “Čitajmo zajedno” trajaće do kraja mjeseca, a predviđa da za svaku uloženu marku građana u kupovinu knjiga iz izabranih edicija zavoda ministarstvo uloži isto toliko u njihov otkup i knjige učini dostupnim tamo gdje je najpotrebnije.

M. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana