Plasido Domingo pjevao na srpskom

Agencije
Plasido Domingo pjevao na srpskom

Beograd - Čuveni španski tenor Plasido Domingo nastupio je u "Kombank areni" u Beogradu, podarivši publici najpoznatije svjetske muzičke dragulje, a među njima i pjesmu "Što se bore misli moje" koju je sa svojim kolegama i horom izveo na srpskom jeziku.

Sa 144 pjevačke role i nekoliko miliona prodatih albuma Domingo, koji je sa Karerasom i Pavarotijem činio slavna "Tri tenora", u ponedjeljak uveče se poklonio beogradskoj publici dokazavši da sa 73 godine još ima snage u glasu, energije u tijelu i osmijeha na licu da iznese cijeli koncert.

Prvi dio koncerta bio je rezervisan mahom za Verdijeve klasike koji su proslavili Dominga. Nakon što se publici predstavio Đordanijevom arijom "Nemico della patria", Domingo je uplovio u likove iz Verdijevih komada kao što su "Magbet", "Trubadur" i "Travijata", koja mu je ulogom Alfreda donijela svjetsku slavu. 

Najzanimljiviji dio koncerta bio je polučasovni bis koji je Domingo otpočeo malim razgovorom sa publikom. Bis je, na oduševljenje publike, otvorio latino klasikom "Besame Mucho ". Na sceni su mu se pridružile Mikaela Oeste i Virhinija Tola, a posebno iznenađenje je bilo kada je publici predstavio još jednog Plasida Dominga, svog sina, sa kojim je izveo pesmu "Parhaps Love ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana