Plasido Domingo: Beograd je grad velike kulture

B92
Plasido Domingo: Beograd je grad velike kulture

Jedan od najpoznatijih glasova svijeta, španski tenor Plasido Domingo, 6. decembra sletio je u Beograd, a povodom njegovog dolaska organizovan je i svečani prijem u Starom dvoru.

U Skupštini grada Beograda Plasida Dominga dočekao ga je gradonačelnik Siniša Mali, a u susretu dobrodošlice učestvovali su i Injigo Ramires de Aro Valdes, otpravnik poslova ambasade Španije u Beogradu, direktor Kombank Arene Đorđe Milutonović, Bojan Suđić, dirigent Simfonijskog orkestra RTS i srpska operska diva Radmila Bakočević, koja je nastupala sa Domingom 1987. u Sava centru.

"Ovo je grad bogate kulture i velikih pjevača", rekao je Domingo, navodeći da je jedno od njegovih najvećih zadovoljstava nastup sa operskom pjevačicom Radmilom Bakočević. On je dodao da se raduje koncertu u ponedjeljak i da vjeruje da će se ubrzo ponovo pojsetiti Srbiju.

"Nadam se da će uskoro i Srbija biti deo naše evropske zajednice, koja se širi, i čak i u teškom vremenu nema sumnje da je lepo da budemo svi zajedno", kazao je slavni tenor.

On je istakao da je Beograd 2014. godine drugačiji od onog sa kraja odsamdesetih godina, iz vremena stare Jugoslavije: "Svaka od bivših jugoslovenskih država sad ima svoj identitet, folklor, kulturu, tradiciju, što smatram da je dobro. Dobro je što svi živite u miru."

Gradonačelnik Siniša Mali je u obraćanju medijima izrazio veliko zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti, kako je rekao, najvećeg operskog umjetnika današnjice, i pozvao Beograđane da u što većem broju dođu u na ovaj prvoklasni događaj od velike kulturne važnosti.

Jedinstvenu priliku da uživo čuje velikog maestra Plasida Dominga, publika će imati u ponedjeljak 8. decembra, kada ćepo prvi put u svojoj impresivnoj karijeri održati solistički koncert u Kombank Areni, uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora RTS-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana