Pjesničko uzdarje ide u Niš

Aleksandra Madžar
Pjesničko uzdarje ide u Niš

Istočno Sarajevo - Mladi pjesnici svojim pjesmama pokazali su poetski i misaono zrela saznanja o Bogu i vjeri kao najpostojanijem osloncu života.

Rekla je ovo književnica Dara Sekulić koja je predsjednik žirija na Festivalu poezije za djecu i mlade 2013. koji će biti zatvoren danas u Istočnom Sarajevu.

Najkreativnijim mladim pjesnicima u čijim je radovima žiri prepoznao umjetnički kvalitet, nagrade će biti uručene u 14 časova, a festival organizuje Forum teatar.

Konkurs za ovogodišnji festival raspisan je prema rukopisnoj zbirci poezije za djecu “Djeca nisu ovce” i knjizi “Osluškivanje Boga” Radoslava Samardžije.

- Pjesničko uzdarje “Radoslavnica” za najbolje tri pjesme konkursa pripalo je Milici Vučković iz Niša - rekao je umjetnički direktor festivala reditelj Vitomir Mitrić.

Vučkovićeva je nagrađena za pjesme “Od Boga”, “(S)trpljenje” i “Biće ništavila”.

U kategoriji do 11 godina prvu nagradu osvojio je Luka Maksimović iz Niša, Una Bugarčić iz Kragujevca dobila je drugu nagradu, dok je treće priznanje otišlo u ruke Aleksi Nikoliću, takođe iz Kragujevca.

- Tijana Starčević iz Doboja pobijedila je u kategoriji od 12 do 17 godina, a drugu nagradu ravnopravno su podijelili Nikola Đurić iz Teslića i Ksenija Lalović iz Istočnog Sarajeva - kazao je Mitrić.

I treća nagrada otišla je za dva mlada pjesnička glasa, a to su Milica Purković iz Rogatice i Anđela Ćirić iz Pala. Nagrađene radove na svečanoj akademiji “U lavirintu poezije” danas će čitati glumci Forum teatra iz Istočnog Sarajeva.

Akrostih

 

- Na konkursu za mlade pjesnike od 18 do 30 godina, na temu “Osluškivanje Boga”, prvu nagradu osvojio je Nikola Radovanović, drugu Anja Tasovac, dok je treća pripala Dragani Ambulija. Posebnu nagradu za odlično izveden akrostih dobila je Danijela Jokić - kaže Vitomir Mitrić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana