Pikasa vidjelo 100 hiljada posjetilaca

Anadolija
Pikasa vidjelo 100 hiljada posjetilaca

Zagreb - Marina Viculin upravnik Galerije Klovićevi dvori, u susret skorom zatvaranju izložbe Pikaso koja traje od 23. marta ove godine, rekla je kako je izložbu do sada vidjelo više od 100 hiljada posjetilaca, što je apsolutni rekord posećenosti likovnog događaja u proteklih deset godina u Hrvatskoj, javlja agencija Anadolija.

U kamenom dvorištu muzeja Klovićevi dvori na zagrebačkom Gornjem gradu, na konferenciji za medije pored upravnika galerije Marinu Viculin, govorili su načelnik za gradsku kulturu Ivica Lovrić, ambasador Republike Francuske Mišel Bokoz i predstavnici Kroacija osiguranja i Splitske banke kao glavni sponzori izložbe.

"Prosjek posjeta od stohiljaditog posjetioca je oko 100 ljudi dnevno", rekla je Viculin.

Klovićevi dvori su sa sto hiljaditim posetiocem izložbe, kako se procjenjuje, zaradili oko četiri miliona kuna od ulaznica, koja pokriva troškove. Osim grupa iz Hrvatske, bilo je i posjeta iz Slovenije, BiH i Srbije.

Od 1. jula galerija će biti otvorena od 10 do 22 sata, a 6. jula, noć prije zatvaranja, galerija će biti u tzv. "Noći s Pikasom" otvorena do dva sata iza ponoći, rekla je upravnik Viculin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana