Pevaj brate 2 stiže u Srpsku

Aleksandra Madžar
Pevaj brate 2 stiže u Srpsku

Banjaluka - Nastavak muzičke komedije "Pevaj brate 2, na vrhu Evrope" kroz različite situacije prikazuje život umetnika, gde se kroz svet muzike donose zaključci u kakvom okruženju živimo i da li je bolje ići u Evropu ili ne.

Ovim riječima producent popularne predstave "Pevaj brate 2, na vrhu Evrope" Bata Karadžić opisuje dio radnje novog pozorišnog komada Stevana Koprivice.

Publika u Republici Srpskoj imaće priliku da predstavu premijerno pogleda u četvrtak u 19 časova u banjalučkoj dvorani "Obilićevo".

U drugom dijelu junaci hit predstave "Evrosong" doživljavaju kao misiju. Glumački trio Milan Vasić, Andrija Milošević i Milan Kalinić kroz muzičku priču u produkciji "Favi" teatra preispitujući sebe pokušavaju da odgovore na pitanja o kojima se u posljednje vrijeme mnogo govori. Njih zanima šta bi se promijenilo ulaskom u Evropsku uniju.

- Nastavak predstave je logičan, Džeil, Marjan Dević i Fajta  ostvarili su najluđe snove. Izabrani su da brane boje Srbije na "Evrosongu"! Popularno takmičenje se, bar u ovoj komediji, održava u Albaniji - rekao je Karadžić.

Međutim, glamur koji nosi učešće na "Evrosongu" narušiće incident koji je izbio između Grčke i Njemačke čiji su se predstavnici potukli na generalnoj probi.

- Zbog mira u kući i Evropi organizator drži izvođače odvojeno, pa ih smješta u bunkere. Oni su imali već spremljen nastup i način kako da zablistaju, ali kada im je sve to onemogućeno, dolazi do sukoba između junaka ove komedije. Ipak su izmirili nesuglasice i odlučili da ne odustanu od nastupa - dodaje Karadžić.

Ansambl "Favi" teatra iz Banjaluke putuje za Bijeljinu, gdje će dan kasnije izvesti ovu predstavu. Organizator banjalučkog gostovanja je agencija "Kvin estrada", a ulaznice koštaju deset maraka.

Reakcije publike

- Posle uspeha predstave "Pevaj brate", za koju je vladalo veliko interesovanje u Banjaluci i celoj Republici Srpskoj, drugi deo je takođe odlično prihvaćen, a sale su svuda pune. Što se tiče komentara publike, 60 odsto ih je reklo da je bolji drugi deo. Nama je drago da smo uspeli da napravimo dobru predstavu i da nismo pali ispod umetničkog nivoa prve - kaže Bata Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana