Petar Kočić na školskoj pozornici novi Prosvjetin projekat

Agencije
Petar Kočić na školskoj pozornici novi Prosvjetin projekat

Banjaluka - Realizacija projekta "Petar Kočić na školskoj pozornici" počela je u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta", Gradski odbor Banjaluka.

U okviru ovog projekta do kraja novembra, biće izvedene pozorišne predstave dramskih sekcija osnovnih i srednjih škola, prijavljenih na konkurs koji je "Prosvjeta" raspisala u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske.

- Na konkurs za izbor najbolje pozorišne predstave pod nazivom "Petar Kočić na školskoj pozornici" prijavio se veliki broj škola iz našeg grada, ali i škole iz Imljana, Mrkonjić Grada i Zvornika. Do kraja novembra dramske sekcije svih prijavljenih škola prikazaće predstave posvećene Petru Kočiću za svoje đake i nastavnike - saopšteno je iz "Prosvjete".

Stručna komisija će ocjenjivati najbolje predstave, među osnovcima i među srednjoškolcima, a kao nagradu dobiće priliku za nastup u Narodnom pozorištu Republike Srpske 15. decembra 2016. godine. Tada će biti dodijeljene nagrade i okončan ovaj projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana