Petar Božović donio zdrav smijeh u Bijeljini

Lj. A.
Petar Božović donio zdrav smijeh u Bijeljini

Bijeljina - U potpuno prirodnom i neobičnom ambijentu Etno-sela "Stanišići" čuveni srpski glumac Petar Božović izveo je monodramu "Reče mi jedan čo'ek, ćeraćemo se još".

U monodrami po tekstu Matije Bećkovića publika je zasta uživala smijući se od srca.

- Danas je najlakše publiku nasmejati, ona se smeje svemu zato što je vaspitavaju razne fabrike neukusa, nekulture, rijaliti šou. Čovek se zabrine za svoju decu nakon svega toga jer se to množi kao i svaki drugi virus. Mislim da tu jedino vera u Boga, domaće vaspitanje i škola mogu pomoći - kaže Božović.

Smatra da su današnje generacije uskraćene za istinske vrijednosti.

- Nisam skeptik, ipak - zato što sam sreo mnogo mladih ljudi, zapanjite se koliko dosta ima nekog kulturnog i pristojnog sveta. Ali ova vremena daju prednost "budalama" i prostacima, koji se javno propagiraju - ukazuje Božović.

Komentarišući položaj glumaca i budućnost glumačke profesije, Božović kaže da je oduvijek bilo teško baviti  se glumom.

-        Položaj glumaca oduvek je bio loš, a danas je najgori zato što je kultura svedena na najniži mogući nivo - smatra on.

Istakao je da je ambijent u kojem je ovaj put odigrao svoju monodramu sjajan.

-        Ovaj sjajan ambijent poznaje čitava evropska javnost. Ovo je teatar lepote. Sa jedne strane vodenica, voda, sa druge labudovi, jednom rečju ambijent iz naših sećanja iz detinjstva pretvoren u savremeni način poslovanja. Možemo ovo shvatiti kao poziv da se vratimo prirodi i selu , našim korenima -  rekao je Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana