Pejzaž slavnog britanskog slikara ide na aukciju, procijenjen na 35 miliona dolara

Srna
Pejzaž slavnog britanskog slikara ide na aukciju, procijenjen na 35 miliona dolara

Pejzaž Dejvida Hoknija nazvan “Nikols Kanjon” uskoro će se naći u prodaji, a procjenjuje se da bi slikar za ovo djelo mogao dobiti nevjerovatnih 35 miliona dolara.

Ukoliko Hoknijeva slika bude prodata po procijenjenoj cijeni, naći će se među njegova tri najvrijednija djela koja su stavljena na aukciju.

“Nikols Kanjon “ iz 1980. godine je bila izložena u galeriji kuće Filips u Londonu do 1. novembra, a zatim je prebačena u Hong Kong te u Njujork, gdje će se naći na aukciji 7. decembra ove godine.

Hokni je opisao postupak slikanja djela kazavši da su krivudave linije koje čine “ Nikols Kanjon “ ušle u njegov život, te da je svaku od njih zapravo osjetio.

Ovo je jedno od posljednjih Hoknijevih djela koje će se naći na aukciji. Engleski slikar je u februaru ove godine prodao i njegovo djelo “The Splash” iz 1966. godine za 29,8 miliona dolara.

Ipak, njegova slika muškarca koji stoji pored bazena i dalje drži rekord, a prodata je na aukciji u Njujork za više od 90 miliona dolara prije dvije godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana