Pale: "Sretenjske svečanosti" od 13. do 15. februara

Srna
Pale: "Sretenjske svečanosti" od 13. do 15. februara

PALE - Kulturno-sportski centar Pale, u saradnji sa opštinskom Boračkom organizacijom, organizovaće od 13. do 15. februara manifestaciju "Sretenjske svečanosti", povodom velikog pravoslavnog praznika Sretenja Gospodnjeg.

"Sretenjske svečanosti" počeće promocijom knjige "Život u ratu –(Doktori u ratu)" o kojoj će govoriti autor Mirko Šošić, akademik Branko Letić i direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac.

Promocija knjige biće održana u Kulturnom centru Pale u utorak, 13. februara, u 19 časova.

U srijedu, 14. februara, na Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama od 10 časova biće služen parastos za poginule i preminule borce.

Od 10.30 časova planirano je polaganje vijenaca na Centralnom spomen-oblježju i na spomeniku Srđanu Kneževiću.

Obilježavanje Dana boraca biće nastavljeno svečanom akademijom u sali Kulturnog centra Pale od 11 časova, dok je u 12 časova planirano prigodno posluženje.

U 12.30 časova biće prikazan dokumentarni film "Beli vukovi", a za 18 časova planirano je književno veče Nebojše Jevrića u Kulturnom centru Pale.

Za četvrtak, 15. februar, u 19 časova u Kulturnom centru planirano je "Veče frule" u kojem će učestvovati frulaši Svetozar Šutić i Dragan Srdanović i koncert etno pjevačice Biljane Krstić sa orkestrom "Bistrik".

U saopštenju Kulturno-sportskog centra Pale navedeno je da će koncertom biti završna manifestacija "Sretenjske svečanosti".

Generalni pokrovitelj manifestacije je opština Pale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana