Otvorena Međunarodna likovna kolonija Una-Kozarska Dubica 2016

Srna
Otvorena Međunarodna likovna kolonija Una-Kozarska Dubica 2016

Kozarska Dubica - U Kozarskoj Dubici danas je otvorena Međunarodna likovna kolonija "Una-Kozarska Dubica 2016", na kojoj će učestvovati oko 20 eminentnih slikara iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i FBiH, koji će svoja likovna djela stvarati u naredna tri dana.

Drugu po redu likovnu koloniju u Kozarskoj Dubici otvorio je načelnik te opštine Mile Zlojuto, koji je zahvalio Ministarstvu civilnih poslova BiH na donaciji bez koje ta manifestacije ne bi mogla biti održana i opštinskoj Turističkoj organizaciji na trudu koji je uložila u organizaciju.


"Posebnu zahvalnost upućujem slikarima koji su došli u Kozarsku Dubicu, gdje će, nadam se, pronaći inspiraciju za svoja djela i uhvatiti onaj dobar duh našeg grada, ono što mi sami osjećamo", istakao je Zlojutro.

On je pozvao Dubičane da iskoriste tu manifestaciju za druženje sa likovnim stvaraocima.

Direktor Turističke organizacije Kozarska Dubica Marijana Kotur potvrdila je da je u etno-kući Krčme "Stari fijaker" postavljena prodajna izložba slika poznatih slikara Mersada Berbera i Nevenke Vlašić, koje će po promotivnim cijenama Dubičani moći da kupe tokom trajanja likovne kolonije.

Domaćin slikarima likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016" danas je bila Krčma "Fijaker stari".

Slikari su danas inspiraciju za svoje slike našli u i gradskom ambijentu, sutra će slikati na obalama dubičkih rijeka, a trećeg dana kod manastira Moštanica.

U nedjelju, u 16.00 časova u objektu Of roud kluba "Kozara" biće upriličena i završnica druge međunarodne likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana