Otvorena likovna kolonija Art simpozijum Jahorina

Srna
Otvorena likovna kolonija Art simpozijum Jahorina

JAHORINA - Međunarodna likovna kolonija Art simpozijum Jahorina, koja okuplja vajare i slikare iz Grčke, Indije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH, svečano je otvorena u Palama.

Osnivač i umjetnički rukovidilac Art simpozijuma Jahorina Lazo Savić rekao je da će likovna kolonija trajati do 24. jula, kada će biti predstavljeni radovi učesnika iz pet zemalja.

Savić je istakao da su među njima vajari od kojih dvojica već 11 dan klešu kamen kod Studentskog centra u Palama.

Tema ovogodišnjeg simpozijuma je, kao i prethodnih godina, - Figura u savremenoj umjetnosti, veliki format.

Profesor Milivoje Unković rekao da su svi autori koji su do sada stvarali na ovoj likovnoj koloniji ostavili dragocjene tragove - slike, skulpture, grafike, crteže.

Takođe, na Ekonomskom fakultetu Pale otvorena je i izložba Tragovi, kao omaž bugarskom umjetniku Nikolaju Rusevu, koji je svojim stvaralaštvom ostavio dubok trag u svijetu likovne umjetnosti.

Međunarodna likovna kolonija Art simpozijum Jahorina osnovana je 1. maja 2003. godine pod pokroviteljstvom Olimpijskog centra Jahorina, uz podršku tadašnjeg gradonačelnika Istočnog Sarajeva Predraga Lasice. Cilj manifestacije je afirmacija likovne umjetnosti i umjetnosti uopšte, razvoj ekološke svijesti, te podsticaj turizma u Republici Srpskoj, BiH, regionu i svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana