Otvorena izložba učeničkih radova povodom jednog vijeka gimnazije

Srna
Foto: SRNA

TREBINjE - U Muzeju Hercegovine u Trebinju danas je otvorena izložba radova učenika Gimnazije "Jovan Dučić" iz ovog grada, koji su učestvovali na konkursu za najbolje likovne i literarne radove o temi "Vijek Gimnazije u Trebinju", a gradonačelnik Mirko Ćurić uručio je diplome najboljima.

Na literarnom konkursu najbolji je bio rad Mije Mijanović pod nazivom "Čas traje i trajaće", drugo mjesto zauzeo je Luka Sušić sa radom "Ponosno hodim stoljetnim stazama", a treći je bio Mateja Aleksić koji je napisao rad "Gimnazija imena Jovanova".

Na likovnom konkursu prvo mjesto podijelili su Anastasija Tomić i Stanko Milović, druga je bila Milica Zurovac, a treće mjesto osvojio je Nikola Kukurić.

Mija Mijanović rekla je da je joj je izuzetna čast i zadovoljstvo da je njen rad izabran za najbolji na konkursu povodom obilježava jednog vijeka Gimnazije, te dodala da je konkurencija bila veoma jaka.

"Naša škola obiluje velikim brojem talenata, ne samo za pisanje nego i za slikanje. Moja škola je za mene veoma značajna, to je škola koja pruža znanje i vaspitanje", rekla je Mijanovićeva.

Anastasija Tomić, koja je sa Stankom Milovićem radila u paru i osvojila prvu nagradu na likovnom konkursu, istakla je da da su rad naslikali uz podršku profesora.

"Odlučili smo da na dva velika platna naslikamo oči, jer svi znamo da su one ogledalo duše i mi ćemo uvijek u očima nositi našu Gimnaziju" rekla je Tomićeva novinarima.

Direktor Gimnazije "Jovan Dučić" Mišo Pešić rekao je novinarima da je ova izložba još jedan način obilježavanja vijeka gimnazije u Trebinju, te da je riječ o učenicima koji su jako nadareni za slikanje i pisanje.

"Gimnazija ima talentovane mlade ljude i ovo danas je dokaz da su dobri u tom što rade, a mimo njih naravno i profesori se trude da kod njih probude interesovanje. Ovo druženje danas nije samo proglašenje najboljih na konkursu, među ovim ljudima danas imate bivše radnike škole, ideja je bila da ovo bude susret generacija gdje bi oni koji su nekada radili u gimnaziji i oni koji rade sada evocirali uspomene na prošlo vrijeme", rekao je Pešić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je značaj Gimnazije za grad, te da se grad potrudio da se shodno situaciji ovaj značajan jubilej obilježi.

On je uputio veliku zahvalnost penzionisanim profesorima trebinjske Gimnazije, onima koji su danas angažovani kao profesori, ali i učenicima koji postižu veoma dobre rezultate.

Povodom jednog vijeka postojanja gimnazije u Trebinju, u tom gradu večeras će biti održana Svečana akademija pod nazivom "Prvih 100 godina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana