Otvorena izložba „Tron“ Pavela Surovog

S.K.
Foto: Muzej RS

BANjALUKA - Izložba fotografija „Tron“ renomiranog srpskog grafičkog dizajnera i fotografa Pavela Surovog, svečano je otvorena u Muzeju Republike Srpske.

Otvaranju su prisustvovali brojni posjetioci, kao i predstavnici institucija i organizacija iz Republike Srpske i Srbije.

-Izložba crpi inspiraciju iz narodnih nošnji Srba iz Republike Srpske i Srbije, ali i nošnji drugih naroda, Slovaka, Mađara, Rusina, Bunjevaca, Hrvata, Rumuna...Ova izložba je višedimenzionalna, ona uči o simbolima  i priča sakrivenu duhovnu priču koja treba da se otkrije - rekao je u svom obraćanju Surovi, te  zahvalio Muzeju Republike Srpske na čelu s direktorom Davorom Strikom na pozivu da gostuje u Banjaluci.

Surovi je nakon otvaranja izložbe održao veoma kvalitetno i originalno stručno vođenje kroz izložbu za posjetioce.

Davor Strika izrazio je zadovoljstvo ostvarenom saradnjom s autorom izložbe „Tron“, koja je izazvala izuzetno interesovanje banjalučke publike.

Prisutnima se obratila i Darija Tankosić, osnivač foruma Smartvil – pametna sela Evrope, te predstavnik Parlamenta Evrope Franc Bogovič.

Za muzički dio programa svečanog otvaranja bila je zadužena pjevačica Jelena Kostić.

Do  14. novembra, svakog radnog dana, posjetioci u Muzeju Republike Srpske  da vide fantastične fotografije koje prikazuju bogatstvo različitosti narodnih nošnji naroda Balkana. Zahvaljujući njima, Pavel Surovi je širom svijeta za kratko vrijeme osvojio više od 100 nagrada na prestižnim svjetskim takmičenjima.

Za "Glas" je nedavno rekao da je za njega  izložba u Muzeju Republike Srpske u Banjaluci ispunjene sna da njegove "srpske ratnice i anđeli dođu tamo gde im je ognjište - kući u Republiku Srpsku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana