Otvorena izložba slika umjetnika iz Srpske i Srbije

Srna
Foto: Agencije

PALE - Na Palama je večeras u okviru manifestacije "Gospojinske svečanosti" otvorena izložba slika umjetnika iz Republike Srpske i Srbije, koje su nastale na sedmom Likovnom saboru.

Predsjednik Udruženja ljubitelja umjetnosti Pale /ULjUP/ Goran Šinik rekao je novinarima da je riječ o likovnim djelima nastalim na sedmom Likovnom saboru koje je organizovalo ovo udruženje u saradnji sa Kulturnim centrom Pale.

"Prvi put smo Likovni sabor radili u saradnji sa Kulturnim centrom i ubuduće će biti tako, što je bitan pomak u pogledu finansija i drugih stvari. Ova djela su urađena na Saboru koji je trajao sedam dana, a na kojem je učestvovalo 12 slikara", rekao je Šinik.

On je istakao da se u galeriji Kulturnog centra nalaze 22 djela, dodajući da je izložba prodajnog karaktera.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da zahvaljujući saradnji ULjUP-a i Kulturnog centra posjetioci imaju priliku da vide prelijepu izložbu slika u okviru "Gospojinskih svečanosti".

Jugović je istakao da je u okviru "Gospojinskih svečanosti" u planu bogat program, te pozvao građane da zajedno isprate manifestacije koje predstoje.

Manifestacija "Gospojinske svečanosti" trajaće do utorka, 29. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana