Otvorena izložba slika sa Međunarodne likovne kolonije Una-Kozarska Dubica 2016

Srna
Otvorena izložba slika sa Međunarodne likovne kolonije Una-Kozarska Dubica 2016

Kozarska Dubica - U čitaonici Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici danas je otvorena izložba slika sa Druge međunarodne likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016", na kojoj je učestvovalo 17 slikara iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

"Likovnu koloniju, na kojoj su nastale ove slike, organizovala je Turistička organizacija, a pokrovitelj je bila opština Kozarska Dubica. Slikari su na koloniji uradili 30 djela od kojih je većina postala vlasništvo opštine Kozarska Dubica, a jedan broj je dodijeljen sponzorima koji su pomogli održavanje kolonije", izjavila je direktor Turističke organizacije Kozarska Dubica Marijana Kotur.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica izjavio je da opština podržava sve kulturne manifestacije.

"Ova, kao i djela sa likovne kolonije iz 2014. godine, naćiće se u novim prostorijama Turističke organizacije Kozarska Dubica u koje će se uskoro preseliti ova organizacija, a u narednom periodu prostor jedne galerije bi trebalo da bude na stalnom raspolaganju svim umjetnicima, kako bi kulturni život u našoj opštini bio što potpuniji i bogatiji", najavio je Tica.

Direktor Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici Danijela Balaban istakla je odličnu saradnju sa opštinskom Turističkom organizacijom.

"I na taj način proširujemo svoje aktivnosti u biblioteci, a naši sugrađani će tokom 10 dana moći pogledati 20 radova sa likovne kolonije", precizirala je Balabanova.

Tokom trajanja trodnevne likovne kolonije umjetnici su sredinom juna ove godine stvarali svoja djela na nekoliko lokacija na području opštine Kozarska Dubica.

Na slikama su prikazani motivi grada, gradskih ulica i građevina, rijeka Una, a na slikarskom platnu zabilježena je i ljepotu manastira Moštanica i okoline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana