Otvorena izložba slika sa likovnog sabora na Majevici

Srna
Otvorena izložba slika sa likovnog sabora na Majevici

LOPARE - U Centru za kulturu Lopare otvorena je izložba slika sa 17. likovnog sabora na Majevici “Miladin Lukić 2024” i na kojoj je izloženo 41 umjetničko đelo koja su naslikali učesnici sabora.

Direktor Centra za kulturu Lopare Mirko Stević rekao je da je likovni sabor okupio 15 slikara sa prostora Srpske i Srbije od 23. do 29. juna.

Profesor Fakulteta primijenjenih umjetnosti iz Beograda Zdravko Mićanović istakao je perfektnu organizaciju sabora.

“Odnos domaćina i gostoprimstvo prema nama učesnicima je tako izgrađen da se mi osjećamo istinski domaćinski”, rekao je Mićanović novinarima.

Akademski slikar Snežana Bekrić, koja je i dugogodišnji učesnik sabora, naglasila je da je okupljanje slikara na Majevici iz godine u godinu na sve višem nivou.

Nakon otvaranja izložbe slika u Centru za kulturu, održano je predstavljanje knjige “Rakija i rane”, autora Milana Micića, generalnog sekretara Matice srpske, koji je potom održao i predavanje o srpskim seobama u prošlosti i sadašnjosti.

“Sve ono što je pokretalo srpski narod kroz istoriju i kroz novije vrijeme su ratovi, bolesti, pomori, suše, glad i mislim da je prilika da se ova tema predstavi ovđe u Loparama na Danima dijaspore”, rekao je Micić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana