Otvorena izložba slika Marina Milutinovića

Srna
Otvorena izložba slika Marina Milutinovića

PRIJEDOR - U prijedorskoj Galeriji “Sreten Stojanović” večeras je otvorena izložba “Kosmogonijsko traganje” autora Marina Milutinovića, akademskog slikara iz Niša.

On je, pojašnjavajući motive 25 izloženih radova, istakao da je riječ o zabilježenim momentima, mada svaka slika može još da se radi i da se priča širi dalje.

“Motiv zlatnog preseka je uvek interesantan i na svakoj slici egzistira kao neki optimizam, crvena boja među ahromatskim bojama crnoj, beloj i sivoj koje su adekvatne vremenu u kojem živimo”, rekao je Milutinović.

On je dodao da je svoje slikarstvo povezao sa muzikom, jer je to ista emocija sa različitim vrstom izražavanja.

Autor je do sada priredio 27 samostalnih izložbi i veliki broj kolektivnih, učestvovao je u radu brojnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu i član je Udruženja likovnih umjetnika BiH i multimedijalnog udruženja umjetnika “Car Konstantin”.

Izložbu je otvorio likovni kritičar Aleksandar Grandić koji je rekao da je velika odgovornost izlagati u Prijedoru jer je ovaj grad epicentar kulturnog života Republike Srpske i BiH dodajući da su brojni stvaraoci porijeklom iz Prijedora.

On je naveo da Marin Milutinović, kao vrsni poznavalac muzike, iz tonaliteta muzike prelazi u likovni.

“Svaka od ovih slika kada se zagledate u nju uvlači vas u sebe i prožima, počinjete da postavljate pitanja na koja odgovor možete pronaći u sebi”, rekao je Grandić.

Vršilac dužnosti direktora Galerije Aleksandar Drinić rekao je novinarima da će izložba biti otvorena do 13. aprila te da je na konkursu od 32 izabrano 17 umjetnika koji će izlagati svoje radove ove i početkom sljedeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana