Otvorena izložba slika Likovne kolonije Lasta

Srna
Otvorena izložba slika Likovne kolonije Lasta

Novi Grad - U Galeriji u Novom Gradu večeras je otvorena izložba slika iz zbirke Likovne kolonije "Lasta" iz Laktaša nastalih u proteklih devet godina.

Ljubitelji slikarstva mogli su pogledati uži izbor od 20 djela koje su stvarali afirmisani slikari iz Srbije i Republike Srpske, kao i mladi umjetnici koji su završili banjalučku Akademiju umjetnosti.

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši Slađana Čovičković izrazila je zadovoljstvo što su djela ove kolonije predstavljena u gradu sa 30 godina dugom tradicijom organizovanja Likovne kolonije Rakani.

"Kolonija nije tematski uslovljena tako da umjetnici stvaraju po slobodnom izboru, odnosno djela nastaju u zavisnosti od njihove trenutne inspiracije", rekla je Čovičkovićeva, koja je i direktor Likovne kolonije "Lasta".

Ona je istakla da je Likovna kolonija "Lasta" postala prepoznatljiva na likovnoj sceni, ne samo Republike Srpske, već i šire.

Jedan od učesnika Likovne kolonije "Lasta" ove godine bila je i mlada umjetnica iz Novog Grada Sanja Stupar.

Izložba će biti otvorena do 20. decembra.

Likovna kolonija "Lasta" prvi put je održana 2006. godine na području opštine Laktaši u organizaciji Saveza paraplegičara Republike Srpske, a u fundusu ima 150 djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana