Otvorena izložba slika kotorvaroških umjetnika

G.S.
Otvorena izložba slika kotorvaroških umjetnika

KOTOR VAROŠ - Povodom Dana opštine Kotor Varoš - 24. aprila, večeras je u galerijskom prostoru kino-sale otvorena izložba slika na kojoj je 31 umjetničko djelo predstavilo 19 kotorvaroških umjetnika.

Svoja umjetnička djela publici su predstavili slikari Goran Čupić, Dara Božičković, Marija Župljanin, Đurađ Stanković, Gorjana Bukvić, Ana Borić, Rijalda Alić, Branko Rusmir, Sanela Popović, Dajana Nedić, Teodora Jurić, Sanja Maljak, Ivana Jurić, Nina Dragoljević, Jelena Jurić, Marija Todorović, Željka Narić, Eleonora Kuzmić i Ekatarina Ivanović.

Izložbu je otvorio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan koji je istakao da je cilj ove manifestacije afirmacija i predstavljanje stvaralaštva kotorvaroških umjetnika.

“Ovakve manifestacije u velikoj mjeri doprinose poboljšanju kulturnog života opštine Kotor Varoš”, naglasio je Sakan.

Diplomirani likovni umjetnik Goran Čupić je, nakon Likovne kolonije, ponovo okupio sve kotorvaroške umjetnike na jednom mjestu.

“Ponosan sam zbog činjenice da smo se svi okupili na jednom mjestu, kao i publika koja je prepoznala ovo što radimo. Ljubitelje umjetnosti ovakve stvari vežu i slike su autentične, doživljene dušom umjetnika”, poručio je Čupić.

Organizatori izložbe slika, koja će biti otvorena za posjetioce do 29. aprila od 17.00 do 20.00 časova, su opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana