Otvorena izložba Simboli Novog

Agencije
Otvorena izložba Simboli Novog

Novi Grad - U Galeriji u Novom Gradu povodom Petrovdana, Dana opštine, otvorena je izložba slika "Simboli Novog". U ime organizatora posjetioce je sinoć pozdravio direktor Kulturno-obrazovnog centra Jesenko Trbojević koji je rekao da izložbu čine djela čiji su motivi dijelovi Novog Grada i rijeka Una.

Urednik kulture u časopisu "Otadžbina" Pero Đurđević, osnivač Udruženja Novljana u Beogradu "Kastrum Novum", istakao je da Novi Grad ne oskudijeva u umjetničkom stvaralaštvu, jer su u ovom gradu rođena ili su stvarala značajna književna i likovna imena.

"To pokazuju i ove impresivne slike posvećene Novom Gradu koje su omogućile postavljanje tematske izložbe", rekao je Đurđević.

Otvarajući izložbu, načelnik opštine Snježana Rajilić rekla je da su osim slika, simboli Novog i ljudi koji stvaraju djela koja govore o Novom Gradu.

"Na ovim slikama vidite dušu Novog Grada", istakla je Rajilićeva.

Postavku čini 14 djela čiji su autori živjeli ili radili u Novom Gradu, ili su bili učesnici Likovne kolonije Rakani.

Riječ je većinom o djelima iz fundusa galerija uz nekoliko primjeraka iz privatnih kolekcija.

Postavljena su djela Mirjane Krstevske, Branka Jungića, Nemanje Panića, Ane Fafulić, Rade Nikolića, Gordane Petrović, Stojanke Đorđić, Zdravka Mandića, Milene Bošković, Slobodana Mikića i po dva djela Đorđa Drljače i Envera Krupića.

Izložba će biti otvorena do 19. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana