Otvorena izložba “Nova Era” u MSURS: Umjetnost u svijetu stalnih promjena

B. P.
Foto: G.S.

BANjALUKA - U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske otvorena je izložba “Nova Era: Umjetnički diskursi o društvenim i klimatskim promjenama”.

Postavka je nastala kao rezultat saradnje tri reprezentativne institucije Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine iz Novog Sada i Galerija “Božidar Jakac” - Muzej moderne i savremene umjetnosti iz Kostanjevice na Krki. 

Izložbu je svečano otvorio ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, a posjetiocima su se obratili direktorica za kulturnu saradnju za BiH u “Britiš kounsilu” Amila Karavdić, direktorica MSURS Sarita Vujković i kokustos izložbe Mladen Banjac u prisustvu kolega kustosa Sanje Kojić Mladenov (MSUV) i Mihe Colnera (GBJ).  

Izložba  “Nova Era” jeste dio projekta “Kultura i kreativnost za zapadni Balkan” finansiran od strane Evropske unije, a koji ima za cilj unapređenje dijaloga na zapadnom Balkanu kroz jačanje kulturnog sektora i razvijanje njegovog potencijala za društveno-ekonomski uticaj u ovom regionu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana