Otvorena izložba Likovnog saborovanja Zmijanje 2014

Srna
Otvorena izložba Likovnog saborovanja Zmijanje 2014

Banjaluka - U Banjaluci je večeras, u okviru 49. "Kočićevog zbora", svečano otvorena izložba radova sa Likovnog saborovanja "Zmijanje 2014", na kojem su u proteklih sedam dana u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke učestvovali umjetnici iz Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Zavičajnog udruženja "Zmijanje" Vitomir Popović rekao je da je Kočić bio velika inspiracija umjetnicima, koji su naslikali nesvakidašnja djela tribuna i poete.

"Kočićevi opisi riječima i slikarski opisi bojom stapaju se treptajem energije, dajući djela dostojna čovjeku", ističe Popović.

On je dodao da će njihova djela zauvijek krasiti zidove Vlade Republike Srpske, gradske uprave i Društva "Zmijanje".

"Ovi slikari su tokom svog likovnog saborovanja bili još bliži duhu Petra Kočića i stopili se sa njegovom energijom koja još traje u mjestu gdje je odrastao i formirao svoje prve vizije kasnijeg stvaralaštva", rekao je Popović.

Svoje radove izložili su slikari Novak Demonjić - Ozrenski, Milinko Ristović iz Raške, Pavle Rističević iz Doboja, Milan Radaković iz Sombora, Jovan Pantović iz Priboja, Radovan Špirić iz Banjaluke, Boro Janković iz Zelenkovca kod Mrkonjić Grada i Maja Šolak iz Bronzanog Majdana.

Izložba je otvorena u Kulturnom centru Banski dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana