Otvorena izložba grafičkog dizajna Banjaluk 3

Glas Srpske
Otvorena izložba grafičkog dizajna Banjaluk 3

Novi Grad - U Galeriji u Novom Gradu danas je otvorena izložba grafičkog dizajna "Banjaluk 3" /Banjalook 3/.


Savjetnik u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske Nikola Galić rekao je da je danas postavljena izložba urađena povodom 20 godina Srpske.

"Odlučili smo se da jubilej Republike Srpske obilježimo ovakvom izložbom, jer je grafički dizajn oblik civilizacijske komunikacije. Stepen te komunikacije određuje stepen razvijenosti civilizacije" rekao je Galić.

Prema njegovim riječima, doprinos su dale i kolege iz Srbije koje su u vrijeme postavljanja izložbe imale prezentaciju "50 godina vizuelne komunikacije Republike Srbije".

U ime organizatora posjetioce je pozdravio direktor Kulturno-obrazovnog centra Jesenko Trbojević, koji se nada da će postavka biti interesantna građanima. "Nakon ljetne pauze, tokom koje je obavljena rekonstrukcija fasade Galerije, nastavljamo naše redovne aktivnosti", rekao je Trbojević.

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske raspisao je javni poziv, koji je bio otvoren od oktobra do decembra 2011. godine.

Prijavljen je 371 rad, djela 39 autora, u kategoriji logotipa, piktograma i vizuelnih sistema, a selekcijom je izabrano 198 radova.

Pridruženi su radovi trojice autora koji su u međuvremenu umrli - Branka Šestića, Slobodana Dragaša i Žarka Kecmana - zbog posebnog značaja i prepoznatljivosti u vizuelnom identitetu Banjaluke.

Izložba je pregled grafičkog dizajna nastalog posljednjih 20 godina, analiza stilova i trendova sa novim tehnologijama i sistemom edukacije.

Izložbu, koju je otvorio zamjenik načelnika opštine Ranko Dabić, gledaoci će moći da posjete do 28. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana