Otvorena godišnja izložba udruženja likovnih umjetnika

SRNA
Otvorena godišnja izložba udruženja likovnih umjetnika

PRIJEDOR - U Prijedoru je večeras otvorena izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika nastalih likovnim tehnikama, slikarstvo, grafika i vajarstvo.

Predsjednik Udruženja Milica Tošić rekla je da je izložba u Galeriji Udruženja posvećena čuvenom prijedorskom slikaru Radovanu Kragulju.

Tošićeva je rekla da je njihov projekat "Prva izlagačka sezona galerije ULUP-a" prošao na javnom pozivu za vizuelne i multimedijalne umjetnosti u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, koje će ga sufinanisarati sa 6.000 KM ili 80 odsto ukupne vrijednosti, a od Gradske uprave su dobili 1.000 KM.

Tim projektom predviđeno je sedam izložbi, autora mahom iz Banjaluke i Prijedora, kojima bi se i afirmisao prostor uz vatrogasni dom, gdje se nalazi Galerija

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević izjavio je da grad može biti ponosan jer ima jedno od najbrojnijih i najaktivnijih udruženja likovnih umjetnika u Republici Srpskoj i čestitao im za sve što su uradili u ovoj godini i poželio im mnogo sreće u 2023. godini.

Posjetioci do 31. januara naredne godine u Galeriji mogu da pogledaju šezdesetak radova članova Udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana