Otvorena godišnja izložba studenata AUBL

Agencije
Otvorena godišnja izložba studenata AUBL

BANjALUKA - Godišnja izložba radova studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci (AUBL), 21. po redu, sinoć je otvorena je na ljetnoj sceni Akademije umjetnosti u Banjaluci, a obuhvata radove više od 140 studenata različitih studijskih programa.

Na izložbi je predstavljeno više od 1.000 radova, a brojni studenti dobili su priznanja za svoj rad te su nagrađeni organizovanjem samostalnih izložbi koje će biti realizovane u narednom periodu.

- Želja svih nastavnika Akademije umjetnosti jeste da naši diplomirani studenti nastave svoj razvojni put i dobiju priliku da se predstave široj javnosti, gradeći specifičan umjetnički izraz po kome će biti prepoznatljivi. Na osnovu rezultata koje već postižu možemo zaključiti da su na pravom putu, da bez straha koračaju umjetničkom scenom, suočavajući se sa novim izazovima koje život postavlja pred njih. S druge strane, mi se trudimo pomjerati vlastite granice, što završne izložbe radova naših studenata iz godine u godinu i potvrđuju – zabilježila je u katalogu izložbe Jelena Karišik.

Posjetioci su imali priliku da vide djela mladih umjetnika studijskog programa likovnih umjetnosti, smjerova - slikarstvo, grafika, intermedijalna umjetnost, grafički dizajn, animacija, fotografija i metodika nastave likovne kulture, te da uživaju u pratećem muzičkom programu.

- Ova izložba sumira i odslikava postignute studentske rezultate, i to primarno iz likovnih disciplina koje se kod nas izučavaju, ali istovremeno studentima nudi i praktična iskustva u vezi sa izlagačkim procesom kao sastavnim dijelom njihovog umjetničkog obrazovanja – dodala je ona.

Izložba je realizovana na pet lokacija - u plavoj zgradi Rektorata i Akademije umjetnosti, baraci Akademije umjetnosti iza plave zgrade, žutoj zgradi preko puta Filološkog fakulteta, na Filozofskom fakultetu i u Galeriji "Vagon", gdje su i dalje dostupne svim zainteresovanim posjetiocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana