Otvoren peti Festival hrane i vina

Srna
Otvoren peti Festival hrane i vina

BEOGRAD - U Beogradu će danas otoren peti Festival hrane i vina "Gud fud end vajn" koji je okupio oko 100 proizvođača iz Srbije i regiona, među kojima i oni iz Republike Srpske.

Među proizvođačima iz Republike Srpske predstaviće se "Vitinka" i "Vitaminka", koji su i prijatelji i partneri festivala, dok je među medijskim sponzorima i Novinska agencija Republike Srpske - SRNA.

Ova manifestacija, čiji je cilj da promoviše tradicionalne proizvode, privredne i turističke potencijale Srbije i regiona, otvorena je na beogradskom keju Sava promenada, pod sloganom "Mjesto dobrih ukusa".

Samostalni savjetnik Ministarstva turizma i omladine Srbije Dijana Vićentijević izjavila je da je veliko zadovoljstvo biti među proizvođačima i razmjenjivati ideje i iskustva, te promovisati dobru hranu i vina koje Srbija ima.

Ona je naglasila da su gastronomska i vinska ponuda faktor privlačenja za sve domaće i inostrane turiste koji dolaze u Srbiju.

"Osim toga, oni mogu biti i brend destinacije. Sve više turista je zainteresovano da upozna autentičnost, tradiciju i gastronomsku kulturu koju mi na najbolji način ovim putem predstavljamo", rekla je Vićentijevićeva.

On kaže da će ovaj festival biti prilika za razmjenu ideja o tome kako još atraktivnije i kvalitetnije promovisati i unapređivati konkurentnost.

Portparol manifestacije Vasilije Filipović izjavio je Srni da festival ove godine okuplja rekordan broj vinara - čak 30 i da cilj manifestacije nije samo promocija turističke ponude, već umrežavanje malih privrednika sa većim investitorima i razvijanje biznis mreže.

On je naveo da će gosti festivala učestvovati tokom dana na Vidovdanskom saboru dijaspore, koji je danas počeo u Beogradu.

"Mislim da će biti ostvareni dragoceni kontakti na obostrano zadovoljstvo", rekao je Filipović.

U nastavku sajamskog dana biće organizovano niz sadržaja, nagradna tombola za posjetioce, te bogat kulturno-umjetnički program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana